Het kapsel van Erika

Er was ooit een Vlaamse bard, die toevallig ook Bart heette, die zong over de heuveltjes van Erika. Die waren een “streling voor het oog”. Het kapsel van Erika Vlieghe is dat niet. Het is eerder een foltering voor het oog. Het is een geluk bij een ongelukkige vroege dood dat Bart Van den Bossche dit niet meer moet aanschouwen.

Eerst dacht ik, Jani Kazaltzis, Vlaanderen bekendste stylist gaat reageren, maar niets daarvan. Eerst dacht ik de kapperslock down treft Erika midscheeps in de levende, maar dood lijkende pruik. Dat is klaarblijkelijk niet de reden. Ook sedert de kappersgilde met schaar en kam (en mondmasker) terug paraat staat, blijft Erika volharden in haar “boze” kapsel.

Dat Erika verbonden is aan de Universiteit van de modestad Antwerpen maakt het des te erger. Van Staden, waar een burgemeester-kapper thuis is tot Maaseik stijgt geweeklaag op. Het Vlaams belang en zwarten Dries overwegen een motie in te dienen om Erika te verplichten een hoofddoek te dragen.  God en Allah weten hoezeer dat vloekt met hun grondgedachten. Jan Jambon denkt na over een culturele projectsubsidie om Erika te redden van een bijna onafwendbare opname in de canon van het Vlaamse smaakgebrek. Ik zou niet willen dat einde 2020 zou blijken dat “beter kaal, dan Erika’s haar” de uitdrukking van het jaar zou zijn.

In dit geval is geheel duidelijk wie bevoegd en verantwoordelijk is. Daarom Erika een oproep aan uw burgerzin en gezond verstand. Maak van uw kapsel een “toppunt van heerlijkheid in volle groei zodat iedereen kan genieten van de schoonheid der natuur”[1].

 

[1] Zie de strofe:

“De heuveltjes van Erika
Staan dag en nacht in bloei
Het toppunt van de heerlijkheid
Nog steeds in volle groei
Iedereen kan er genieten
Van de schoonheid der natuur
Het ligt er voor het grijpen
En ’t is helemaal, helemaal niet duur”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s