De week van sheriff Berx

Tot voor kort kwamen provinciegouverneurs alleen in het nieuws wanneer er nieuwe gouverneurs moesten worden aangesteld, en dan vooral m.b.t. het politiek getouwtrek errond. Nu en dan werd getwijfeld aan het nut van provincies en gouverneurs. C.Berx, de gouverneur van Antwerpen sinds 1.5.2008 haalde één keer het nationale kwaliteitsnieuws eind maart 2009. Toen lekte uit dat ze een verzoek tot de uitbreiding van de parkeerplaats voor haar woning had ingediend. Haar toenmalige dienstvoertuig, een BMW 730 was te groot. Uiteraard was die grote auto het gevolg van het grote ego van haar voorganger, C.Paulus. Door die heisa trok C.Berx  de aanvraag in. “Als de chauffeur te vroeg is en er is geen parkeerplaats, dan zal hij blokje rond blijven rijden tot ik er ben. Binnenkort wordt beslist over een nieuw leasingcontract voor mijn dienstwagen. Ik schakel dan over op een klein en milieuvriendelijk voertuig. De volgende dagen en weken zal ik zoveel mogelijk mijn fiets gebruiken”, verklaarde de gouverneur aan Gazet van Antwerpen.

De coronacrisis heeft het één en ander veranderd. Eerst de gouverneur van West-Vlaanderen C.Decaluwé en daarna de gouverneur van Antwerpen werpen zich op als goede en kordate sheriffs en uw behoeders in onzekere Coronatijden. Volgens sommigen heeft de daadkracht van Berx zelfs de grote leider doen blozen. God en bijna iedereen weet dat dat niet simpel is. Daar past wel een kanttekening bij. Als politici beslissen dan is dat in een context van “rijden en omzien”. De “onderworpen” mensen gaan immers ooit nog eens stemmen. Als voor het leven benoemde administrators beslissingen nemen dan geldt vooral de rechte lijn.

 

Dol op een mondmasker

In de provincie Antwerpen” moet iedereen boven de leeftijd van 12 jaar te allen tijde op het openbaar domein en elke private maar voor het publiek toegankelijke plaats van het gehele grondgebied van de provincie Antwerpen verplicht een masker dat de mond en de neus bedekt of elk ander alternatief in stof bij zich hebben. Eenieder vanaf de leeftijd van 12 jaar is verplicht om een masker dat de mond en de neus bedekt of elk ander alternatief in stof te dragen op de openbare ruimte evenals op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd”[1]. De tijd dat een mondmasker niet nuttig was, is snel vervlogen. Mijn moeder zaliger placht een kaars te branden voor de heilige Rita om iets te bereiken wat ze zelf niet in de hand had. Nu is dat een mondmasker dragen

 

[1] Ook op de fiets als het regent? Ook als men een cabrio bestuurt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s